skip to Main Content

Tag et kig i bogen

Forfatter og illustrator Rie Skovgaard
Grafisk design Katrina Juul

Softcover med partiel lak og flapper, 17,5×17,5 cm, 200 sider i 4-farver med sjov grafik og illustrationer. Svanemærket Tryksag

Guiden indeholder alt hvad der skal til for, at komme godt i gang med, at lave fælles fortællinger.

Lad dig inspirere af de 25 flow-fortællinger og de tre freestyles, få en nem indføring i spændingskurven og udvalgte genretræk, få indsigt i emner som bl.a. dialogisk fortælling og intuitiv tænkning, og ikke mindst følg de 33 konkrete råd til, at kick-starte jeres fantasifulde, fælles flow-fortællinger.

Læs bogen fra start til slut, eller spring rundt i den. Indbydende grafik og farver på alle bogens 200 sider, gør det nemt at få overblik over indholdet.

Med denne guide vil jeg videregive nogle simple greb, der gør det nemmere at finde på fortællinger og samtidig styrker evnen til at tænke kreativt.

Jeg kan se på min søn Emil hvor glad han er for vores fortællerleg. Og det er jeg også. Jeg har derfor et ønske om, at flere voksne og børn kan opleve den samme glæde.

Min opfordring til voksne med børn er, at komme i gang med at skabe fælles fortællinger. Tag dit barn med i fortællerlegen og se kreativiteten og stoltheden vokse i takt med at I laver sjove, spændende, søde, uhyggelige og overraskende fortællinger.

Jeg hedder Rie og bor med min mand Mike og tre af vores drenge i et parcelhus ca. 20 km fra Tivoli, 80 km fra BonBon-land og næsten 300 km fra Odder højskole.

Jeg har altid været glad for det kreative. I barndommen elskede jeg at tegne og skrive. I ungdomsårene var jeg vikar i tegning på fritidsskolen. Som voksen har jeg arbejdet 20 år indenfor reklame- og marketingbranchen hvor kommunikation og layout ligeledes har været i fokus.

I foråret deltog jeg på et forfatterkursus. Der blev sat skub i ideerne og “BOGEN OM ALTING, INGENTING, EMIL OG DRAGEN” blev født.

Jeg er så heldig, at jeg er omgivet at mange dygtige mennesker, som har hjulpet og rådgivet mig undervejs. Særligt Katrina Juul som har lavet layout og design har været en kæmpe støtte og sparring. Det var også Katrina der foreslog jeg selv lavede illustrationerne, og det har været fantastisk at finde stregen frem igen, og mærke glæden ved at tegne.

Jeg glæder mig til bogen rammer gaden. Det vigtigste for mig er at komme ud med mit budskab om hvor fantastisk det er at lave fortællerleg. Og hvis jeg kan sprede det budskab med en lækker guide-bog, der gør det nemt og motiverer andre til at lave fortællerlege med deres børn – så er målet nået.

Emil er min yngste søn. Han er 6 år og er min inspiration til bogens titel. Emil har altid været glad for at fortælle historier. Jeg tror det er fordi det er sådan en “ting” vi har sammen, og som han kan mærke han er god til.

Emil har hjulpet med ideer til gode tips. Han har lyttet til fortællingerne og givet op til ti stjerner, hvis han syntes en fortælling har været rigtig god. Emil har også selv været med til at lave nogle af fortællingerne. Han siger tit “du siger tre ting og jeg siger ting”, og så går vi i gang med at finde på og fortælle. Nogle af fortællingerne har jeg optaget og skrevet ned; de kan læses i afsnittene “Mor og Emil freestyler”.

En sproglig gevinst

af Maria Kjems Christensen/
cand. mag i lingvistik

“Jeg ser personligt en stor gevinst ved at få børn til aktivt at deltage i fortællerprocessen.”

“For det første styrker det den sociale relation mellem den voksne og barnet. For det andet giver det den voksne mulighed for at udfordre barnets sproglige udvikling på en lettilgængelig måde.”

“Som en sidegevinst kan det samtidig også øge barnets selvtillid og kreativitet.”

Læs hele indlægget på lingoblog.dk

En skøn lille håndbog

af Birgitte Albæk Henriksen/
Cand.Mag. i Audiologopædi
Privatpraktiserende talepædagog

“… Pædagoger og andre som er tæt på børn, vil også få rigtig meget ud af bogen og dens mange forslag til fortællinger sammen med børnene.”

“Bogen er skøn at læse og en fryd for dét øje som elsker den kreative layout. Den er meget nem at gå til, nem at forstå, og så er den ikke længere, end det kan selv de travleste børnefamilier nok også finde tid til.”

“En hyggelig lille og meget personlig bog om fortællinger.”

Læs hele indlægget på mitbarnssprog.dk

Lektørudtalelse, DBC

Af Louise Urban Andersen

Kan lånes på alle landets biblioteker.

Læs hele anmeldelsen på bibliotek.dk

“En dejlig bog at få i hænderne, både layout- og indholdsmæssigt. Bogen giver inspiration til at kreere fortællinger sammen med sine børn. Der er et godt samspil mellem den teoretiske del og måden at føre den ud i livet. Det er forfatterens første bog – men forhåbentlig ikke den sidste, for den er virkelig godt skrevet “.

Anmeldelser

“Jeg må give denne guide mine fineste anbefalinger med på vejen til alle, der gerne vil dyrke fantasien og fortællelysten.”

skrivforlivet.dk

“Jeg var overrasket over, hvor let fortællerlegen udviklede sig, og hvordan både min mand og børn tog del i den over aftensmaden.”…”Jeg er fan!”

bogboblen.dk

“Skøn bog der guider dig og dit barn ind i fantasiens verden”
… “Den giver god inspiration og lyst til at finde på historier.”

æseløre.dk

“”… oplevelsen er at læsetræning bliver hyggelig tid sammen, med plads til fælles undren og grin.”

Albertslund Posten

“”Først og fremmest byder formen på kvalitetstid, hvor barnet/børnene bliver set og hørt, og dernæst leger nye ord ind i forrådet. ”

bognorden.dk

“Det er nemt og giver gode øjeblikke – selv i en travl hverdag”

magasinetskolen.dk

“Bogen er nem og ligetil at komme i gang med, og når man begynder at lege fortælleleg, vil man opdage, at det styrker børnenes sprog og kreativitet.”

paedagogiskbogklub.dk

“Jeg vil anbefale bogen til alle forældre – også og måske især til de af os og jer, der synes, det er lidt svært at finde på. For ikke nok med at du lærer at finde på. Historiefortællingen bliver en fælles leg og ikke envejskommunikation, og det er fedt..”

Krista Bauer på bogblogger.dk

Bogen indeholder

En simpel introduktion i fortællingens grundmodel; spændingskurven, udvalgte genretræk, dialogisk og narrativ fortælling, 25 fortællinger, samt masser af tips der sætter skub i fantasien, når I laver fælles fortællinger.

Lær at lave flow-fortællinger med dit barn, krydret med kreativitet og fantasi. Bogen kan læses af alle, der ønsker at blive bedre fortællere for og med børn i alderen 2-10 år

Back To Top