skip to Main Content

Læsetræning der gør både voksen og barn klogere

Den lille zoolog er en LÆS-SAMMEN serie

Bøgerne indeholder tekstafsnit for den nye læser med lix, svarende til 0.-2. klasses niveau, samt tekstafsnit for den mere øvede læser.

Den lille zoolog gør både klogere på dyreviden, fantasi, læseteknik og hinanden. 

139,- pr. stk.

Hardcover, 17×24 cm, 44 sider i 4-farver og fuldt illustreret med sjove illustrationer og fotos. Svanemærket Tryksag

Bog 1-3, Den lille zoolog

I hver af de første tre bøger møder læseren et nyt dyr sammen med den lille zoolog. I bogen lærer læseren en masse om dyret. Hver bog har en quiz, så læseren kan teste sin viden og se om man er noob eller måske god nok som lille zoolog.

Viden fra bøgerne giver anledning til gode samtaler mellem barn og voksen, og kan helt sikkert imponere vennerne bagefter.

Bog 1 “Et højt, højt dyr”

Den lille zoolog rejser i luftballon og ser verdens højeste dyr. Det er en giraf. Giraffen er et pattedyr, og den står op når den sover.

Bog 2 “På det dybe hav”

Den lille zoolog rejser i ubåd og ser en blåhval. Det er verdens største pattedyr, og den ser blå ud på grund af genskin fra havet.

Bog 3 “En ægte dronning”

Den lille zoolog går i haven med sin lup. Han finder en myre. Myren bor i en myretue sammen med sin dronning.

Bog 4, Den lille zoolog FORTÆLLER

Den fjerde bog i serien er Den lille zoolog FORTÆLLER, og er en samling af fine fantasifulde fortællinger fra den lille zoologs møder med dyrene fra de første tre bøger. Derudover indeholder bog fire sjove opgaver og oplæg til snakke der sætter tankerne på arbejde.

Læs historien om giraffen Gynther, der gerne ville være sanger, om blåhvalen Berta der er gode venner med blæksprutten Bodil, og om myren Magnus, der drømmer om at bestemme selv, så han ikke altid skal hjælpe dronningen med opgaver.

“Der findes ikke lignende LÆS-SAMMEN bøger…”

Udsnit af Lektørudtalelse, DBC

“Rigtig store anbefalinger…”

“Fire rigtig fine bøger, der kan give anledning til mange gode snakke om dyr og deres egenskaber. Det er særlig godt, at noget skal læses af en voksen og andet af barnet. Illustrationerne er flotte og sjove, og de understøtter teksten fint.”

Kan lånes på alle landets biblioteker

En ægte dronning er en fagbog om myrernes forunderlige verden. Den er egentlig skrevet som bog til begynderlæsere, men kan med fordel også bruges i børnehaven. Tekst, fotos og tegninger supplerer hinanden og leverer en bunke sjove og spændende facts om myrer.”

Artikel af Bjarne W. Andresen er pædagog og master i børnelitteratur. Formand for Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, og litteraturredaktør på paedagogen.dk

“Med Den lille zoolog har Rie Skovgaard skabt et rum, der giver både læsetræning, sjov, spænding og leg, alt sammen pakket ind i bogens format … Jeg vil anbefale bøgerne til alle, der er på vej ind i læsningen.”

Anmeldelse af Louise H. A. Trankjær, hos skrivforlivet.dk

“I alle fire bøger er der netop fokus på at øge læselysten, og bøgerne er interaktive, mens de er lærerige – det virker altså for motivationen.“

Anmeldelse af Katja Meier Marcussen, hos Bogblogger.dk

“Alt i alt synes jeg, at bogen og konceptet fungerer virkelig, virkelig godt. Læs sammen-konceptet kan jeg rigtig godt lide, og det kunne Jonathan også.“
(6/6 stjerner)

Anmeldelse af Britt West, hos Frk. West læser

“… en ambitiøs serie, der vil mange ting. Det fungerer overraskende godt … Jeg er vild med ideen om, at de kræver at børn og voksne læser sammen. ”

Anmeldelse af Rikke Dyrhave, hos Æseløre.dk

“… Min søn Charlie på 10 læste din skønne bog højt i sidste weekend, og vi var begge meget optagede af den! Den er super fængende. Jeg sagde til Charlie halvvejs, at vi nok ikke kunne nå at læse den færdig (vi fik gæster kort efter), hvortil han svarede, at det skulle vi altså lige:)”

Helle, mor til Charlie

Afsnit barnet selv kan læse i bogen, er markeret med grønt, blåt eller rødt, svarende til forventningerne i indskolingen.

Hvad er en LÆS-SAMMEN bog?

En LÆS-SAMMEN bog har til mål at fremme læselyst og læsetræning hos børn. Det gøres ved at kombinere barnets læsning med gode læse- øjeblikke med en voksen, samtidig med at sjov viden gør både barn og voksen klogere.

Der vil være afsnit, som barnet selv kan læse. De har lave lix-tal. Lix-tal er en forkortelse for læsbarhedsindeks og er en vejledning for  tekstens sværhedsgrad. Med andre ord fortæller det, om en tekst er  let/svær at læse, men ikke om den er let/svær at forstå.

For at sikre dit barns forståelse, er det altid en god ide at tale sammen, om det I læser. Få evt. dit barn til at genfortælle noget af det læste.

Billeder og udtalelser om bogen ses her:

“Jeg kan godt forestille mig, at den ville kunne blive et hit på biblioteket når/hvis man får kendskab til serien. ”

Lærer i indskolingen
(dansk, billedkunst mm)

“Jeg er vild med ideen om, at man på den måde kan læse en bog sammen med sit barn.”

Dansklærer
(2. og 3. klasse i indskolingen)

“Virkelig godt tænkt med de forskellige sværhedsgrader“

Dansklærer
(2. og 3. klasse i indskolingen)

“Det er så fedt, at alle bliver inddraget!“

Dansklærer
(0.-2. klasse)

“… i virkeligheden er det et læsepædagogisk materiale.“

Lærer i dansk og musik
(uddannet læsevejleder)

“De er rigtig gode. Der er handling og faglighed i en god sammenhængende masse.“

Dansklærer
(0.-2. klasse)

Back To Top