skip to Main Content

Den lille zoolog er en LÆS-SAMMEN serie

Bøgerne indeholder tekstafsnit for den nye læser med lix, svarende til 0.-2. klasses niveau, samt tekstafsnit for den mere øvede læser.

Hardcover, 17×24 cm, 48 sider i 4-farver og fuldt illustreret med sjove illustrationer og fotos. Svanemærket og FSC-mærket tryksag

Den lille zoolog gør både klogere på dyreviden, fantasi, læseteknik og hinanden. 

Den lille zoolog 1

”Et højt, højt dyr”

Mød et dyr der renser ører med tungen. Den lille zoolog flyver i luftballon. Han ser et højt, højt dyr. Det står op, når det sover. Hvad tror du, at det er for et dyr?

Den lille zoolog 2

“På det dybe hav”

Mød et dyr der laver kæmpe prutbobler. Den lille zoolog dykker i ubåd. Han ser et kæmpestort dyr. Det synger på det dybe hav. Hvad tror du, at det er for et dyr?

Den lille zoolog 3

“En ægte dronning”

Mød et dyr med en kæmpe hjerne. Den lille zoolog går i haven. Han ser en ægte dronning. Hun bider sine egne vinger af. Hvad tror du, at det er for et dyr?

Den lille zoolog 4

”Fortæller om giraffen, blåhvalen og myren”

Mød Gynther – giraffen der ville være sanger. Blåhvalen Berta der fik prææcis hvad hun ønskede sig. Myren Magnus der havde en drøm. I alt tre LÆS-SAMMEN fortællinger og sjove opgaver, der giver anledning til mange gode snakke.

Den lille zoolog

Bog 1-3 og Bog 5-7,

I hver af de første tre bøger møder læseren et nyt dyr sammen med den lille zoolog. I bogen lærer læseren en masse om dyret. Hver bog har en quiz, så læseren kan teste sin viden. Viden fra bøgerne giver anledning til gode samtaler mellem barn og voksen, og kan helt sikkert imponere vennerne bagefter.

Den lille zoolog FORTÆLLER

Bog 4 og Bog 8,

FORTÆLLER, og er en samling af fine fantasifulde fortællinger, sjove opgaver og oplæg til snakke der sætter tankerne på arbejde.

Læsetræning der gør både voksen og barn klogere

Den lille zoolog 8

”Fortæller om elefanten, isbjørnen og duen”

Mød Ella – elefanten der blev bidt i rumpetten. Isbjørnen Iskram der elskede is. Duen Didrik der har en skidegod dag. I alt tre LÆS-SAMMEN fortællinger og sjove opgaver, der giver anledning til mange gode snakke.

Den lille zoolog 5

”Spor i junglen”

Mød et dyr der ikke kan hoppe. Den lille zoolog kører i sin jeep. Han ser et dyr i junglen. Det kan græde og le. Hvad tror du, at det er for et dyr?

Den lille zoolog 6

“Hvid som sne”

Mød et dyr kan gå på tynd is. Den lille zoolog sejler mod nord. Han ser et rovdyr. Pelsen er hvid som sne. Hvad tror du, at det er for et dyr?

Den lille zoolog 7

“Rotte med vinger”

Mød et dyr der kan høre vulkaner. Den lille zoolog rejser med tog. Han ser en ”rotte med vinger”. Den kan se baglæns. Hvad tror du, at det er for et dyr?

Afsnit barnet selv kan læse i bogen, er markeret med grønt, blåt eller rødt, svarende til forventningerne i indskolingen.

Hvad er en LÆS-SAMMEN bog?

En LÆS-SAMMEN bog har til mål at fremme læselyst og læsetræning hos børn. Det gøres ved at kombinere barnets læsning med gode læse- øjeblikke med en voksen, samtidig med at sjov viden gør både barn og voksen klogere.

Der vil være afsnit, som barnet selv kan læse. De har lave lix-tal. Lix-tal er en forkortelse for læsbarhedsindeks og er en vejledning for  tekstens sværhedsgrad. Med andre ord fortæller det, om en tekst er  let/svær at læse, men ikke om den er let/svær at forstå.

For at sikre dit barns forståelse, er det altid en god ide at tale sammen, om det I læser. Få evt. dit barn til at genfortælle noget af det læste.

“Der findes ikke lignende LÆS-SAMMEN bøger…”

Udsnit af Lektørudtalelse, DBC

“Rigtig store anbefalinger…”

“Fire rigtig fine bøger, der kan give anledning til mange gode snakke om dyr og deres egenskaber. Det er særlig godt, at noget skal læses af en voksen og andet af barnet. Illustrationerne er flotte og sjove, og de understøtter teksten fint.”

Kan lånes på alle landets biblioteker

En ægte dronning er en fagbog om myrernes forunderlige verden. Den er egentlig skrevet som bog til begynderlæsere, men kan med fordel også bruges i børnehaven. Tekst, fotos og tegninger supplerer hinanden og leverer en bunke sjove og spændende facts om myrer.”

Artikel af Bjarne W. Andresen er pædagog og master i børnelitteratur. Formand for Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, og litteraturredaktør på paedagogen.dk

“Med Den lille zoolog har Rie Skovgaard skabt et rum, der giver både læsetræning, sjov, spænding og leg, alt sammen pakket ind i bogens format … Jeg vil anbefale bøgerne til alle, der er på vej ind i læsningen.”

Anmeldelse af Louise H. A. Trankjær, hos skrivforlivet.dk

“I alle fire bøger er der netop fokus på at øge læselysten, og bøgerne er interaktive, mens de er lærerige – det virker altså for motivationen.“

Anmeldelse af Katja Meier Marcussen, hos Bogblogger.dk

“Alt i alt synes jeg, at bogen og konceptet fungerer virkelig, virkelig godt. Læs sammen-konceptet kan jeg rigtig godt lide, og det kunne Jonathan også.“
(6/6 stjerner)

Anmeldelse af Britt West, hos Frk. West læser

“… en ambitiøs serie, der vil mange ting. Det fungerer overraskende godt … Jeg er vild med ideen om, at de kræver at børn og voksne læser sammen. ”

Anmeldelse af Rikke Dyrhave, hos Æseløre.dk

“… Min søn Charlie på 10 læste din skønne bog højt i sidste weekend, og vi var begge meget optagede af den! Den er super fængende. Jeg sagde til Charlie halvvejs, at vi nok ikke kunne nå at læse den færdig (vi fik gæster kort efter), hvortil han svarede, at det skulle vi altså lige:)”

Helle, mor til Charlie

“Jeg er vild med ideen om, at man på den måde kan læse en bog sammen med sit barn.”

Dansklærer
(2. og 3. klasse i indskolingen)

“Virkelig godt tænkt med de forskellige sværhedsgrader“

Dansklærer
(2. og 3. klasse i indskolingen)

“De er rigtig gode. Der er handling og faglighed i en god sammenhængende masse.“

Dansklærer
(0.-2. klasse)

“Jeg kan godt forestille mig, at den ville kunne blive et hit på biblioteket når/hvis man får kendskab til serien. ”

Lærer i indskolingen
(dansk, billedkunst mm)

“Det er så fedt, at alle bliver inddraget!“

Dansklærer
(0.-2. klasse)

“… i virkeligheden er det et læsepædagogisk materiale.“

Lærer i dansk og musik
(uddannet læsevejleder)

Back To Top